141226
Book
In basket
Dietetyka : żywienie zdrowego i chorego człowieka / Helena Ciborowska, Anna Rudnicka ; współpraca Artur Ciborowski. - Wydanie 4. rozszerzone i uaktualnione, 1. dodruk - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2014. - 658 stron : ilustracje ; 24 cm.
Podręcznik zawiera: • omówienie podstaw żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych • aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami • omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych.
Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.
Availability:
Wypożyczalnia Nowy Targ
There are copies available to loan: sygn. 48496 (1 egz.)
Wypożyczalnia Zakopane
There are copies available to loan: sygn. 19467 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 645-647. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again