141226
Book
In basket
Żywienie człowieka. 1, Podstawy nauki o żywieniu / redaktor naukowy Jan Gawęcki. - Wydanie IV - 4 dodruk. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2023. - XX, [2], 714, [1] strona : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka.
Availability:
Wypożyczalnia Nowy Targ
All copies are currently on loan: sygn. 50742 (1 egz.)
Wypożyczalnia Mszana Dolna
There are copies available to loan: sygn. 1328 (1 egz.)
Notes:
General note
ISBN t. 1-3: 978-83-01-22117-1.
Bibliography, etc. note
Bibliografie przy rozdziałach.
Target audience note
Dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, realizujących przedmioty z zakresu żywienia, dietetyków, technologów żywności, personelu szpitalnego i domów opieki.
Cumulative index/finding aids note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again