140700
Brak okładki
Książka
W koszyku
Wyposażenie techniczne zakładów / Wieława Grzesińska. - Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, cop. 2005. - 141,[2] s. : wykr., fot., rys. ; 24 cm.
(Kucharz Małej Gastronomii)
Status dostępności:
Wypożyczalnia Nowy Targ
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 2396-B (1 egz.)
Remont biblioteki
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr.
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
Streszczenie: Podręcznik zawiera usystematyzowaną wiedzę z zakresu wyposażenia zakładów gastronomicznych w urządzenia obróbki mechanicznej i cieplnej, urządzenia chłodnicze i do dystrybucji napojów oraz aparaty do mycia naczyń, urządzenia do transportu wewnętrznego oraz sprzęt pomocniczy. Omówiono podstawowe instalacje, materiały konstrukcyjne oraz aspekty hignieniczne maszyn i urządzeń. Ostatni rozdział poświęcono podstawowym zagadnieniom związanym z projektowaniem zakładów gastronomicznych.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej