140700
Status dostępności:
Wypożyczalnia Nowy Targ
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 2397-B (1 egz.)
Remont biblioteki
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 191-192. - Dla uczniów zasadniczych szkół zawodowych do nauki podstawy żywienia człowieka w zawodzie kucharz małej gastronomii.
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
Streszczenie: Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zasadniczych szkół zawodowych do nauki podstawy żywienia człowieka w zawodzie kucharz małej gastronomii. Zawiera usystematyzowaną wiedzę na temat składników odżywczych, ich zapotrzebowania i przemian w organiźmie. Omawia przemiany energetyczne i gospodarkę wodną organizmu. Podaje informacje na temat norm i planowania wyżywienia ludności oraz dietetyki i zwyczajów żywieniowych. Na końcu zamieszczono normy zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze dla różnych grup ludności.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej