140252
Książka
W koszyku
Status dostępności:
Wypożyczalnia Nowy Targ
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 2399-B (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. [116]. - Do nauczania zawodu "kucharz małej gastronomii" na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej. - Tyt. dotowany przez Ministra Edukacji Narodowej i Sportu.
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
Streszczenie: Podręcznik zawiera treści przewidziane w praogramie nauczanie przedmiotu organizacja, bezpieczeństwo i higiena pracy. Zapoznaje ucznia z zagadnieniami prawnej ochrony pracy, zagrożeniami oraz chorobami zawodowymi występującymi w zawodzie kucharza. Omawia wymagania higieniczno-sanitarne w zakładzie gastronomicznym i jego otoczeniu oraz sposoby zapewnienia bezpieczeństwa i higieny produkcji, przechowywania oraz zbytku i transportu żywności. Osobny rozdział poświęcono zasadom bezpiecznej pracy przy urządzeniach elektrycznych i pracujących pod ciśnieniem oraz ochronir przeciwpożarowej.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej