141233
Book
In basket
BHP w branży gastronomicznej / Piotr Dominik. - Wydanie IV (2020). - Warszawa : WSiP, 2020. - 216 stron : ilustracje ; 24 cm.
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży gastronomicznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży gastronomicznej.
W publikacji poruszono zagadnienia związane z zagrożeniami, które stwarza praca w gastronomii. Omówiono szczegółowo właściwą organizację stanowiska pracy, dzięki której można zmniejszyć ryzyko szkodliwego wpływu wykonywanych zadań na pracownika. Przybliżono zasady udzielania pierwszej pomocy, do czego wykorzystano bogaty materiał zdjęciowy, ilustrujący poszczególne zabiegi stosowane w zagrożeniu życia.
Zaprezentowano zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności, a nacisk położono na zagrożenia mikrobiologiczne. Szczegółowo przedstawiono systemy mające gwarantować bezpieczeństwo konsumenta. Zaprezentowano liczne druki z ksiąg HACCP. Wskazano także działania, które powinny podejmować zakłady gastronomiczne w celu zmniejszenia negatywnego wpływu na środowisko naturalne. Przejrzyste schematy i tabele ułatwiają przyswojenie wiadomości.
Availability:
Wypożyczalnia Nowy Targ
All copies are currently on loan: sygn. 49135 (1 egz.)
Notes:
General note
Na stronie tytułowej i okładce: Efekty kształcenia wspólne dla branży.
Bibliography, etc. note
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych na stronach 212-215.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again